BLOG

Inzichten van coach, trainer en relatietherapeut Roos Moll

Zweethut voor moeders

Zweethutceremonie voor moeders

Vaak gaan de gesprekken over het moederschap over hoe lang je kindje slaapt, of hij al iets kan en hoe het gaat met eten. Praktische dingen. Maar er is zoveel meer en het moederschap kent vele gezichten met vele emoties. Het maakt je kwetsbaar en soms onzeker. Deze dag is bedoeld om in een rituele bedding met elkaar te delen over wat het voor ons betekent. Je te laven aan het contact tussen vrouwen en je te laten zakken in een warme bedding.
 
Wat is een zweethutceremonie?
Een zweethutceremonie is een sjamanistische ceremonie die door de Native Americans gebruikt wordt om weer terug bij je kern te komen. Een zweethut is een hut gemaakt van wilgentakken die afgedekt is met dekens. In het midden van de hut is een stenenkuil, waar hete stenen in komen te liggen die door de vuurmeester in het vuur zijn gelegd. De hut wordt tijdens de ceremonie afgesloten en vervolgens zal de watermeester hitte creëren door water over de hete stenen te gieten. In iedere ronde worden verschillende thema’s centraal gesteld, begeleid door de watergieter. Er is ruimte om te delen, te zingen, te luisteren, en je hart te volgen. In de donkerte vallen maskers weg en maak je opnieuw verbinding met jezelf. In totaal verblijven we ongeveer 2 uur in de hut, opgedeeld in vier rondes. De watergieter zal de hitte aanpassen aan wat de groep aankan.
 
Locatie: Bant, Noord-Oostpolder
Kosten zijn €100,- euro voor de hele dag.
 
Heb je vragen of wil je je aanmelden, individueel of als groepje? Stuur mij een berichtje via mail@roosmoll.nl. Bij voldoende interesse plan ik een datum.

Verder lezen?

Een podcast over seksualiteit

In deze podcast werd ik geïnterviewd over seksualiteit en de Yoni-talks die ik organiseer. Over kwetsbaarheid in bed, over
Lees verder

Een bijzonder cadeau: de relatie APK

Een bijzonder cadeau: meer verbinding in je relatie  De relatie-APK Aandacht besteden aan de dynamiek van je relatie hoeft
Lees verder

Help, mijn relatie is saai!

Help, mijn relatie is saai! Als je langer bij elkaar bent is je partner niet altijd zo verrassend en
Lees verder

Hechting in relaties

Hechting in relaties Hoe de hechtingsbril ons helpt ruzies in onze relatie te begrijpen  Mijn man en ik hebben
Lees verder

Wat is zelfcompassie?

Mensen worstelen met zelfkritiek. We zijn nooit echt tevreden over onszelf. We zijn leuker als we een paar kilo’s
Lees verder