RELATIETHERAPIE in amsterdam

Tijd en aandacht voor elkaar

Vertrouwen & verbinding

RELATIETHERAPIE VOOR STELLEN in Amsterdam

Je relatie ondersteunen met relatietherapie zegt niets over de kwaliteit van je relatie. Soms haalt het leven je gewoon in en gaat het even niet zo lekker: een heftige levensgebeurtenis, jullie komen in bepaalde patronen terecht of zoeken een versterking van de verbinding die al bestaat. 
 
Relatietherapie kan helpen voor stellen die vastlopen in onderling contact en die meer verbinding zoeken. De aanleiding om in relatietherapie te gaan is heel divers: de geboorte van jullie eerste kind, hevige explosieve ruzies, sluipend verlies van verbinding, de dynamiek van een stiefgezin, een heftig rouwproces, het gevoel elkaar niet voldoende te begrijpen.

In alle relaties sluipen onbewust bepaalde patronen die je vaak zelf niet ziet omdat je er onderdeel van bent. Naast langere therapie, kan ook een ‘relatie APK’ waardevol zijn. Zie mijn blog hierover. 

Vragen in relatietherapie

  • Hoe kunnen we meer verdieping in onze relatie aanbrengen?
  • We komen steeds in dezelfde patronen terecht, hoe kunnen we dat doorbreken?
  • Hoe gaan we om met een lastig thema, zoals ons samengesteld gezin, ongewenste kinderloosheid, rouw.
  • Hoe kunnen we onze seksleven verbeteren?
  • Hoe kunnen we onze communicatie verbeteren?
 

Wat is EFT relatietherapie?

EFT is een vorm van relatietherapie die zich richt op de dynamiek tussen twee personen, en de beleving van ieder binnen die relatie. Dit betekent dat de relatie onderwerp is van het gesprek. De therapie richt zich op de verbinding tussen de twee partners, de emotionele veiligheid (ben je er voor mij als het moeilijk is?) en de responsiviteit op elkaar. Daarmee gaat het om het vergoten van het wederzijdse begrip. Het beoogde resultaat van relatietherapie is meer vertrouwen en verbinding. 

Leestip: het inspirerende boek ‘Houd me vast‘ geschreven door  Sue Johnson, de ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy.

EFT relatietherapie in Amsterdam

Ik ben opgeleid tot Emotion Focused Therapy bij EFT-Nederland. EFT gaat ervan uit dat ieder mens behoefte heeft aan relaties waarin hij of zij veiligheid en verbinding kan ervaren. De basis van EFT-therapie gaat dus over de band tussen de twee partners, hoe je elkaar steunt en verbinding houdt, en de onderliggende emoties. Het gaat dus niet over wie er gelijk heeft in een ruzie, maar over de beleving en impact hiervan op de relatie. EFT is een evidend based methode en is onder andere bekend van het boek ‘Hou Me Vast’ van Sue Johnson.

Ik vind het ontroerend en mooi om te zien wat EFT stellen kan bieden en vind het bijzonder om een positieve bijdrage te leveren aan het meest dierbare dat mensen bezitten: een vervullende liefdesrelatie.

Hoe werkt relatietherapie?

Ik voer met alle stellen een intakegesprek om kennis te maken, elkaar te leren kennen en te kijken of we een ‘klik’ ervaren. In de intake laat ik beide partners in hun eigen woorden uitleggen waarom ze in relatietherapie gaan.

Daarna hebben we een aantal sessies nodig om jullie relatie duurzaam te verbeteren. Volgens de EFT-methodiek, begeleid ik het gesprek tussen jullie, steeds gericht op het vergroten van onderling begrip en het doorbreken van vastgeroeste patronen. Daarbij zet ik ook mijn ruime ervaring in als levenstherapeut en coach. 

Een voorwaarde is dat jullie allebei bereid zijn om je eigen emoties onder de loep te nemen en nieuwsgierig zijn naar de onderliggende patronen in jullie relatie.

Testimonials

Praktische informatie

Hoe verloopt een traject?

Meestal zijn 10-15 sessies genoeg om belemmerende patronen in jullie relatie te doorbreken. Uiteraard hangt dit ook af van de vragen waar jullie mee komen en jullie gezamenlijke inzet. Soms is het nodig om ook een aantal individuele sessies te doen, bij mij of iemand anders.

Locatie in Amsterdam

Mijn praktijk zit in Amsterdam West en is makkelijk te bereiken op de fiets, met het openbaar vervoer of per auto (voldoende parkeergelegenheid, echter wel betaald).

Prijzen

€135,- inclusief BTW per sessie van gemiddeld 5 kwartier. Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de verzekering. Je investeert dus fors in je relatie, maar je krijgt er als het goed is veel voor terug.

Relatie APK: 3 sessies van 1 uur, €300,- euro inclusief BTW.

Hoe speelt hechting een rol in relaties?

Event: Yoni talk

OVER VROUWELIJKE SEKSUALITEIT IN EEN LANGDURIGE RELATIE

Single vrouwen praten vaak honderd uit over hun seksleven, maar als je eenmaal in een relatie zit, houdt dit, lijkt wel, op. Toch ontwikkelt de seksualiteit in een relatie zich door, en kom je vaak veel dingen van jezelf en de ander tegen.

In deze yoni-talk willen we met vrouwen onderling, in een veilige setting, met elkaar uitwisselen over hoe wij als vrouwen onze eigen seksualiteit binnen onze relatie ervaren en wat we daar allemaal in tegenkomen. De Yoni, de tantrische naam voor het vrouwelijke geslachtsdeel, is een complex orgaan, en vertelt ons keer op keer nieuwe dingen. In deze dialoog willen we de ruimte geven om dit te verkennen, en de wijsheid van alle vrouwen benutten om onze eigen seksualiteit beter te leren begrijpen.

Interesse? Op dit moment organiseer ik dit voor een bestaande groep. Stuur mij een bericht en ik kom met je in contact.

HOE WERKT HET?

  • We ontmoeten elkaar als gelijkgestemden vrouwen onderling
  • We ontmoeten elkaar online, hopelijk in de toekomst offline. 
  • We werken met een dialoogvorm, waarbij iedereen de ruimte en veiligheid krijgt om iets te delen. De rest luistert, en in de verschillende verhalen ontstaat de gezamenlijke wijsheid.
  • Alle verhalen mogen er zijn, we werken met een open hart en oor.

Interesse?

Meld je aan om meer te horen over dit evenement.

Blog

Hechting in relaties

Hechting in relaties Hoe de hechtingsbril ons helpt ruzies in onze relatie te begrijpen  Mijn man en ik hebben wel eens ruzie over het gebruik

Read More

Telefonisch kennismaken?

Vul het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.