TRAINING talentontwikkeling

Ontdek je verborgen talenten

Ambitie & vernieuwingskracht

ORGANISATIES + (YOUNG) PROFESSIONALS

Ik heb als trainer, coach en interim talentmanager veel ervaring met young professionals en de vraagstukken die zij tegenkomen in de praktijk. De ambitie en nieuwsgierigheid van deze doelgroep geeft mij energie en ik maak ook graag deze vernieuwingskracht los om te benutten voor de organisatie.

Ik werk het liefst direct in het moment, vanuit de ervaring van iemand zelf, met een combinatie van actieve én reflectieve werkvormen op het gebied van talentontwikkeling en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het belangrijkste daarbij is dat de deelnemer zelf in de lead is.

Ik ben sensitief en benoem graag hetgeen nog onder de oppervlakte ligt: in het groepsproces, een verborgen talent, of datgeen wat nodig is om in beweging te komen. Ik geef veel aandacht aan het groepsproces en hoe de deelnemers met elkaar kunnen leren, om het uiteindelijk zelf te kunnen. Mijn programma is geslaagd als ik niet meer nodig ben.

 

Talentontwikkeling

Bij young professionals komt er veel op hen af. Het is een fase van hun leven waarin ze voor het eerst enthousiast, serieus en ambitieus aan het werk gaan en op een nieuwe manier leren kennen. Dat is vaak spannend en leuk maar kent ook een schaduwzijde.

Young professionals hebben vaak last van stress-gerelateerde klachten, te kritisch zijn op zichzelf, gevoelens van onzekerheid, te veel hooi op hun vork nemen, moeilijk grenzen kunnen aangeven. Dat zijn allemaal thema’s die je kunnen belemmeren in je werk en er soms voor zorgen dat je vastloopt. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het evenwicht is tussen ambitie en stress, tussen willen en kunnen. 

Trainerservaring

Ik heb inmiddels 15 jaar ervaring met het trainen en coachen van (young) professionals. De ambitie en nieuwsgierigheid van deze doelgroep geeft mij energie. Daarnaast heb ik veel talentprogramma’s ontworpen en begeleid. In mijn trainingen focus ik op de zachtere kant van het werk omdat ik geloof dat vooral de ‘onderstroom’ bepaalt of je resultaat behaalt. Onderwerpen zijn: communicatie, professionele identiteit, zelfreflectie, groepsdynamiek en zelfmanagement. 

Naast het inzetten van creatieve werkvormen werk ik in het moment, vanuit de ervaring van iemand of de groep zelf, met een combinatie van actieve én reflectieve werkvormen. Het belangrijkste daarbij is dat de deelnemer zelf in de lead is.

Roos Moll als trainer

Ik ben sensitief en creëer snel een veilige setting waarin deelnemers zich durven te uiten. Ook  benoem ik graag hetgeen nog onder de oppervlakte ligt: in het groepsproces, een verborgen talent, of datgeen wat nodig is om in beweging te komen. Ik geef veel aandacht aan het groepsproces en hoe de deelnemers met elkaar kunnen leren, om het uiteindelijk zelf te kunnen. Mijn programma is geslaagd als ik niet meer nodig ben.

Specialiteiten in training:

  • Coaching en training van young professionals
  • Talentontwikkeling 
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Vitaliteit en zingeving
  • Effectieve en verbindende communicatie
  • Nature Quest

Testimonials

Training klanten

Nature Quest

Met mijn andere bedrijf Nature Quest pas ik mijn ervaring toe in de natuur en bied ik samen met mijn twee partners programma’s aan voor particulieren en het bedrijfsleven voor natuurlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Het uitgangspunt is de natuur als leermeester. 

Blog

Wat is zelfcompassie?

Mensen worstelen met zelfkritiek. We zijn nooit echt tevreden over onszelf. We zijn leuker als we een paar kilo’s minder wegen. We hebben pas succes

Read More

Telefonisch kennismaken?

Vul het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.